Wat is proefstuderen?

Proefstuderen laat je proeven van het hoger onderwijs in de opleidingen die je boeien.

Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven. Je kan daarbij naar hartenlust switchen tussen de verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze lessen worden overigens niet speciaal voor laatstejaars georganiseerd. Je volgt dus gewoon mee met de huidige studenten.

Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. In 2022 loopt die van maandag 28 februari tot vrijdag 4 maart.

Hoe verloopt proefstuderen?

De proefstudeerweek gaat in normale omstandigheden door op de campussen. In de krokusvakantie van 2021 was dat helaas enkel mogelijk voor de sessies waarvoor de praktijklokalen essentieel waren. De andere lessen ging online door.

In 2022 hopen we dat we de proefstudeerweek opnieuw volledig op de campus kunnen laten doorgaan. Kan dat ook dan nog niet, dan voorzien we een online alternatief of een combinatie van onlinelessen en coronaproof praktijksessies op de campus.

Meer details volgen in december. In afwachting kan je je gegevens doorgeven zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Blijf op de hoogte

Wil je graag dat we je op de hoogte houden over het proefstuderen? Laat dan je gegevens na via onderstaand formulier.

    


Voor wie is proefstuderen?

Zit je in het laatste jaar secundair onderwijs en weet je nog niet wat je volgend jaar wil studeren? Dan kan je volop inspiratie opdoen tijdens de proefstudeerweek in de krokus. Weet je wel al welke richting je uit wil? Ook dan ben je zeker welkom!

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaan door op onze campussen in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde (tenzij de gezondheidstoestand dat niet toelaat). In 2021 gingen de meeste sessies uitzonderlijk online door, maar voor de lessen waarvoor de praktijklokalen essentieel waren, zorgden we toch dat die veilig op de campus konden doorgaan.