Wat is proefstuderen?

Proefstuderen laat je proeven van het hoger onderwijs in de richtingen die je boeien. Tijdens de krokusvakantie beleef je dus in het echt hoe het er aan Howest aan toegaat, in de les en op de campus.

Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven. Je kan daarbij naar hartenlust switchen tussen verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze lessen worden overigens niet speciaal voor laatstejaars georganiseerd. Je volgt dus gewoon mee met de huidige studenten. Dat biedt je de kans om al je vragen te stellen aan je ‘medestudenten voor 1 week’.

Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. Dit academiejaar loopt die van maandag 15 februari tot vrijdag 19 februari 2021.

Bij de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie kan je elke woensdagmiddag een hoorcollege of practicum komen meevolgen. Schrijf je wel in via blt@howest.be.

Hoe verloopt proefstuderen?

Een proefstudeerweek organiseren op onze campussen is in de gegeven omstandigheden niet evident. Toch kunnen we dit toch veilig en coronaproof inrichten. Met de afstands- en hygiëneregels hebben we ondertussen heel wat ervaring. En op onze campussen hebben we voldoende lokalen om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. De opgelegde bezettingsgraden gelden daarbij als voornaamste criterium.

Schrijf dus op tijd in voor de proefstudeerweek. Zo ben je ook op basis van de aanwezigheidsbeperkingen verzekerd van je plaats*.

Blijf op de hoogte

Eind januari openen we de inschrijvingen. Wil je dat wij je daarvan op de hoogte brengen? Vul dan hieronder je e-mailadres in. Op deze manier kunnen we je ook informeren over de impact van aangepaste maatregelen op de proefstudeerweek.

    


Voor wie is proefstuderen?

Zit je in het laatste jaar secundair onderwijs en weet je nog niet wat je volgend jaar wil studeren? Dan kan je volop inspiratie opdoen tijdens de proefstudeerweek in de krokus. Weet je wel al welke richting je uit wil? Ook dan ben je welkom!

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaan door op de campus van de gekozen opleiding. De precieze locatie geven we je door nadat je bent ingeschreven.

* Bij de organisatie van het proefstuderen gaan we momenteel uit van de geldende coronamaatregelen. Mochten die de komende weken aangepast worden, dan brengen we je via mail op de hoogte van de impact op de proefstudeerweek. Vul daarvoor rechtsboven deze pagina je mailadres in.