Wat is proefstuderen?

Tijdens de proefstudeerweek laten we je aan Howest proeven van het hoger onderwijs. De hele krokusvakantie kan je aansluiten bij een of meerdere lessen van de opleidingen die je boeien. Zo krijg je alvast een voorproefje van de manier en het tempo van lesgeven. Je kan naar hartenlust switchen tussen de verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze 'proeflessen' worden overigens niet speciaal voor laatstejaars uit het middelbaar georganiseerd. Je volgt gewoon mee met de huidige studenten. Tussen de lessen door kan je ze uiteraard al je vragen stellen.

Programma & inschrijven


Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. In 2023 loopt die van maandag 20 tot vrijdag 24 februari.

Voor de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie hoef je niet te wachten tot de proefstudeerweek. Je kan namelijk elke woensdagmiddag een hoorcollege of practicum komen meevolgen. Schrijf je wel in via blt@howest.be (vergeet de datum niet op te geven). We bezorgen je daarna alle praktische info (locatie, begin- en einduur, inhoud…).


Voor wie is proefstuderen?

Proefstuderen is er voor iedereen die in het laatste jaar secundair onderwijs zit. Je kan komen proefstuderen als je nog niet weet wat je volgend jaar wil studeren, maar ook als je je studiekeuze al hebt gemaakt.

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaandoor op onze campussen in Brugge en Kortrijk. Zo proef je meteen ook van de unieke vibe op onze bruisende campussen. De precieze locatie krijg je mee na je inschrijving.