Wat is proefstuderen?

Tijdens de proefstudeerweek laten we je aan Howest proeven van het hoger onderwijs. De hele krokusvakantie kan je aansluiten bij een of meerdere lessen van de opleidingen die je boeien. Zo krijg je alvast een voorproefje van de manier en het tempo van lesgeven. Je kan naar hartenlust switchen tussen de verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze 'proeflessen' worden overigens niet speciaal voor laatstejaars uit het middelbaar georganiseerd. Je volgt gewoon mee met de huidige studenten. Tussen de lessen door kan je ze uiteraard al je vragen stellen.


Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. In 2024 loopt die van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari.

Het programma van de proefstudeerweek komt begin 2024 online. Vanaf dan kan je ook inschrijven.

Blijf op de hoogte

Wil je graag dat we je op de hoogte brengen van zodra je kan inschrijven (vanaf 1 februari 2024)? Vul dan hieronder je gegevens in.

    


Voor wie is proefstuderen?

Proefstuderen is er voor iedereen die in het laatste jaar secundair onderwijs zit. Je kan komen proefstuderen als je nog niet weet wat je volgend jaar wil studeren, maar ook als je je studiekeuze al hebt gemaakt.

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaan door op onze campussen in Brugge en Kortrijk. Zo proef je meteen ook van de unieke vibe op onze bruisende campussen. De precieze locatie krijg je mee na je inschrijving.