Wat is proefstuderen?

Tijdens de proefstudeerweek laten we je aan Howest proeven van het hoger onderwijs. De hele krokusvakantie kan je aansluiten bij een of meerdere lessen van een of meerdere opleidingen die je boeien. Zo krijg je een voorproefje van de manier en het tempo van lesgeven. Je kan naar hartenlust switchen tussen de verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze lessen worden overigens niet speciaal voor laatstejaars georganiseerd. Je volgt dus gewoon mee met de huidige studenten. Tussen de lessen door kan je hen uiteraard al je vragen stellen.


Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. In 2023 loopt die van maandag 20 tot vrijdag 24 februari.

Voor de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie hoef je niet te wachten tot de proefstudeerweek. Je kan namelijk elke woensdagmiddag een hoorcollege of practicum komen meevolgen. Schrijf je wel in via blt@howest.be (vergeet de datum niet op te geven). We bezorgen je daarna alle praktische info (locatie, begin- en einduur, inhoud…).

Voor de opleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) verwijzen we je in afwachting van de proefstudeerweek graag al door naar de DAE Vault. Dit is een reeks video’s gemaakt voor nieuwe studenten met een passie voor de interactieve en pre-rendered 3D-wereld. Meer info

Blijf op de hoogte

Wil je graag dat we je op de hoogte houden over het proefstuderen? Laat dan je gegevens na via onderstaand formulier.

    


Voor wie is proefstuderen?

Proefstuderen is er voor iedereen die in het laatste jaar secundair onderwijs zit. Je kan komen proefstuderen als je nog niet weet wat je volgend jaar wil studeren, maar ook als je je studiekeuze al hebt gemaakt, ben je zeker welkom.

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaan zoveel mogelijk door op onze campussen in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde. Zo proef je meteen ook van de unieke Howest-vibe. De precieze locatie krijg je mee eens het programma volledig gekend is (begin februari 2023).