Wat is proefstuderen?

Proefstuderen laat je proeven van het hoger onderwijs in de richtingen die je boeien. Tijdens de krokusvakantie beleef je dus in het echt hoe het er aan Howest aan toegaat, in de les en op de campus.

Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven. Je kan daarbij naar hartenlust switchen tussen verschillende opleidingen die je interesseren.

Deze lessen worden overigens niet speciaal voor laatstejaars georganiseerd. Je volgt dus gewoon mee met de huidige studenten. Dat biedt je de kans om al je vragen te stellen aan je ‘medestudenten voor 1 week’.

Programma & inschrijven

Wanneer kan je proefstuderen?

Proefstuderen kan tijdens de krokusvakantie voor het overgrote deel van onze opleidingen. Dit academiejaar loopt die van maandag 24 februari tot vrijdag 28 februari 2020.

Op 19 en 26 februari en op 4 maart organiseert de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement extra proeflessen en infosessies. Schrijf je via deze pagina in voor een van deze sessies.

Bij de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie kan je elke woensdagmiddag een hoorcollege of practicum komen meevolgen. Schrijf je wel in via blt@howest.be.


Voor wie is proefstuderen?

Zit je in het laatste jaar secundair onderwijs en weet je nog niet wat je volgend jaar wil studeren? Dan kan je volop inspiratie opdoen tijdens de proefstudeerweek in de krokus. Weet je wel al welke richting je uit wil? Ook dan ben je welkom!

Waar kan je proefstuderen?

De proefstudeerlessen gaan door op de campus van de gekozen opleiding. De precieze locatie geven we je door nadat je bent ingeschreven.