<

Wat is de openlesdag?

Tijdens de openlesdag laten we je proeven van de Howest-opleiding die je interesseert. Met dit nieuwe initiatief willen we je nog beter helpen bij je studiekeuze (naast de infodagen en de campusbezoeken).

Je krijgt de kans om op de campus of online een les mee te volgen en maakt zo kennis met het tempo en de manier van lesgeven. Elk van onze 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen voorziet minstens één ‘open les’ die specifiek voor geïnteresseerde studenten uit het middelbaar ingericht wordt.

Vanaf vandaag zou je moeten kunnen inschrijven voor de openlesdag. Helaas blijkt een technisch probleem daar een stokje voor te steken. We werken momenteel aan een oplossing zodat je morgen (15 april) vanaf 14u wel je plaats op de openlesdag kan bemachtigen.

Vragen of meer info: communicatie@howest.be

Wanneer gaat de openlesdag door?

De openlesdag gaat door op woensdag 28 april, in de namiddag.

De uren per les of sessie kan je online raadplegen van zodra je kan inschrijven (vanaf 15 april).


Hoe verloopt de openlesdag?

De openlesdag gaat enerzijds door op onze campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde en anderzijds online. Bij de lessen op de campus houden we uiteraard rekening met de geldende veiligheidsmaatregelen.

Is deze mix van online en on campus door de actuele gezondheidstoestand eind april niet mogelijk, dan voorzien we een volwaardig online alternatief.

Bij je inschrijving – vanaf 15 april – zal je kunnen zien waar de gekozen les doorgaat.


Voor wie is de openlesdag?

Zit je in het laatste of voorlaatste jaar secundair onderwijs en weet je nog niet wat je na het middelbaar wil studeren? Dan kan je op woensdagnamiddag 28 april een les meevolgen in de opleiding van je voorkeur.

Weet je wel al welke richting je uit wil? Ook dan kan je aansluiten op een van de sessies.

Waar gaat de openlesdag door?

De openlesdag gaat zowel op de campus als online door. Voor de lessen op de campussen (in Kortrijk, Brugge of Oudenaarde) gaan we voor maximale veiligheid. Uit ervaring weten we ondertussen hoe we onderwijs op de campus coronaproof kunnen organiseren. Denk aan beperkte klasgroepen, voldoende afstand, verluchting, mondmaskerplicht en ontsmettingszuilen in alle gebouwen.