Wat is de openlesdag?

Tijdens de openlesdag laten we je proeven van de Howest-opleiding die je interesseert. Met dit initiatief willen we studiekiezers nog beter helpen bij hun studiekeuze (naast de infodagen, het proefstuderen in de krokusvakantie en de campusbezoeken).

Je krijgt de kans om een les mee te volgen en maakt zo kennis met het tempo en de manier van lesgeven. Al onze bachelor- en graduaatsopleidingen voorzien minstens één ‘open les’ die specifiek voor geïnteresseerde studenten uit het middelbaar ingericht wordt.

Vragen of meer info: communicatie@howest.be

Wanneer gaat de openlesdag door?

De laatste openlesdag vond plaats op woensdagmiddag 28 april 2021, in een mix van on campus en online. De volgende openlesdag kan hopelijk weer volledig op onze campussen doorgaan.

Blijf op de hoogte

Wil je graag dat we je op de hoogte houden over deze openlesdag? Laat dan je gegevens na via onderstaand formulier.

    


Hoe verloopt de openlesdag?

De openlesdag gaat in normale omstandigheden door op de campussen. In 2021 kon dat niet voor alle lessen en vonden een aantal sessies online plaats.

De volgende openlesdag hopen we opnieuw volledig op de campus te kunnen laten doorgaan. Kan dat ook dan nog niet, dan voorzien we een online alternatief of een combinatie van onlinelessen en coronaproof praktijksessies op de campus.

Meer details volgen in de aanloop naar de volgende openlesdag.


Voor wie is de openlesdag?

Zit je in het laatste of voorlaatste jaar secundair onderwijs en weet je nog niet wat je na het middelbaar wil studeren? Dan kan je een les meevolgen in de opleiding van je voorkeur.

Weet je wel al welke richting je uit wil? Ook dan kan je aansluiten op een van de sessies.

Waar gaat de openlesdag door?

De openlesdag gaat in principe door op onze campussen in Kortrijk, Brugge of Oudenaarde.

In 2021 gingen bepaalde sessies uitzonderlijk online door, maar voor de lessen waarvoor de praktijklokalen essentieel waren, zorgden we toch dat die veilig op de campus konden plaatsvinden.