Wat?

Op 16, 17 en 19 januari 2023 organiseren we aan Howest tal van boeiende workshops binnen allerlei vakgebieden en domeinen. Deze workshops richten zich tot leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs en hun leerkrachten.

Nieuw dit jaar is dat je niet langer met de volledige klas aan dezelfde workshop deelneemt. Leerlingen kiezen voortaan namelijk de workshops die hen aanspreken. Zo spelen we nog beter in op hun specifieke interessegebieden.

De workshops hebben voortaan allemaal hetzelfde start- en einduur. Dat is praktischer, want zo kan je met de klas samen aankomen en weer vertrekken.

Er zijn workshops in de voor- én namiddag. Je kan dus de hele dag langskomen en meerdere workshops combineren op één dag. Je kan uiteraard ook enkel een specifieke workshop in de voor- of namiddag komen volgen, of zelfs kiezen voor verschillende workshops op verschillende dagen…

De meerderheid van onze opleidingen – we hebben 25 bachelors en 12 graduaten in totaal – doet mee aan de Knappe Koppen-week. Het aanbod aan workshops is daardoor zeer breed en afgestemd op de interesse van de leerlingen: van STEM of programmeren over taal of humane wetenschappen tot economie, toerisme, sport of social media.

Ook onze collega’s van UGent Campus Kortrijk bieden een aantal workshops aan.

Workshops à la carte

Kan je niet langskomen met je klasgroep tijdens deze workshopweek, maar heb je toch interesse om een workshop te volgen aan Howest? Bekijk dan zeker het workshopaanbod ‘Workshops a la carte’.

Waar?

De workshops gaan voornamelijk door op de verschillende Howest-campussen. Voor sommige workshops kunnen wij ook naar je school komen. De exacte locatie vind je bij de omschrijving van de workshop.

Inschrijven

Het programma komt online op maandag 14 november 2022. Vanaf dan kan je het aanbod in detail overlopen in je klas en inschrijven.

Nieuw dit jaar is dat je niet langer de volledige klas voor dezelfde workshop inschrijft, maar dat je voor elke individuele leerling een andere workshop selecteert.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 23 december 2022.

Wanneer?

De Knappe Koppen-workshops gaan door op maandag 16, dinsdag 17 en donderdag 19 januari 2023.

We voorzien op elk van deze drie dagen een ochtendblok van 9u30 tot 12u en een middagblok van 13u tot 15u30.