Werken met kinderen en ouders

Unieke opleiding

UNIEKE OPLEIDING

Howest en OU-KI organiseren unieke opleiding in het werken met kinderen en ouders

Howest, de hogeschool West-Vlaanderen en de vzw OU-KI slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een éénjarige opleiding Werken met ouders en kinderen volgens de principes van Françoise Dolto en andere auteurs.

Françoise Dolto (1908-1988) was een Franse kinderarts en analytica. Haar werk stond volledig in het teken van het kind - van baby tot adolescent - en zijn of haar ouders.

OU-KI vzw ontwikkelt en ondersteunt projecten die bijdragen tot de geestelijke gezondheid van ouders, kinderen en alle opvoedingsverantwoordelijken. Ze doet dat onder meer door het openen van Villa’s Ou-ki waar concrete, alledaagse opvoedingsvragen een antwoord kunnen krijgen maar ze organiseert ook supervisie en vorming waarbinnen dit initiatief kadert.

Doelgroep

Doelpubliek van deze negendaagse vorming zijn professionelen die werken met ouders en kinderen (pediaters, medewerkers van een CAW, JAC, dagcentra, bijzondere jeugdzorg, leerkrachten, kindbegeleiders, psychologen, bemiddelaars…).

De vorming is geen therapie-opleiding, wel een oefening in het verwerven van een unieke kijk op de band tussen ouders en kinderen die makkelijk vertaald wordt naar de dagelijkse praktijk van zowel therapeuten als iedereen die met ouders en kinderen werkt.

Online inschrijven

Praktisch

De inschrijvingen zijn open voor academiejaar 2018-2019. Heb je vragen of interesse? Mail dan naar chris.mestdagh@howest.be.

Minimum 10 - maximum 20 deelnemers. Bij afloop ontvangt u een attest. (Minstens 7 van de 9 lessen dienen gevolgd te worden.)

Lessen vinden plaats elke derde dinsdag van de maand, overdag van 9.30 uur tot 16.15 uur in Brugge (Howest-campus aan de Rijselstraat, vlakbij het station).

De kostprijs is €850 (broodjeslunch inbegrepen). Vroegboekprijs (inschrijven en betalen vóór 1 maart 2018): 790€ (Annulatievergoeding: tussen 15 augustus en aanvang opleiding 25% van het inschrijvingsgeld, na aanvang 50% van de niet gevolgde lesdagen)

Howest is erkend als dienstverlener onder de pijler “opleiding” om via de KMO-portefeuille navorming te laten betalen.

Telefoonnummer: 0488 90 90 31