Howest daagt je uit!

Dien je GIP in en maak kans op een Arduino-set voor jou en een 3D-printer voor de school.

Bestaat jouw GIP uit het ontwerpen van een machine of product?
Integreer je zonnepanelen of innovatieve energiesystemen in een voertuig?
Ontwikkel je een app of slimme koelkast? Of je bouwt aan een eigen drone of robot?

Waag dan zeker je kans en dien je GIP in bij een van de drie categorieën ‘Engineering, Energy of ICT’.

Sfeerbeelden editie 2017


Met de steun van:

GIP Categorieën

Engineering

Deze categorie omvat alle GIP’s die gekoppeld zijn aan een mechanisch ontwerp, productie, materialen of innovatieve producten. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking en CAD, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een sterling motor, technische proefopstelling, gemotoriseerd longboard, 3D zaklamp, drone of slimme koelkast, …


Winnaar in de categorie Engineering:

Mattice Boets van de Kunsthumaniora uit Hasselt. Mattice bekoorde de jury met zijn innovatieve luxe relaxruimte voor buiten.

In deze categorie kwamen de andere beloftevolle werken uit VTI Kortrijk, Oscar Romero College Dendermonde, VTI Roeselare en PTI Kortrijk.

Energy

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met elektriciteit, elektronica en energie. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: De bouw van een zonnevolger of weerstation, het uitwerken van domotica binnen een (school)gebouw, energie halen uit een liter benzine, het maken van een voertuig op zonne-energie, …


Winnaar in de categorie Energy:

Jordan Honorez en Andreas Vandenbussche van het VTI van Veurne. Jordan en Andreas ontwikkelden een laadstation voor op school, bestaande uit twee zonnepanelen en een windturbine, aan de hand waarvan leerlingen hun smartphone kunnen opladen.

In deze categorie kwamen de andere beloftevolle werken uit Sint-Laurensscholen Zelzate, Prizma CVTI Izegem, VTI Sint-Lucas Menen, KTA Ieper en PTI Kortrijk

ICT

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met programmeren, schrijven van een specifieke code en het ontwikkelen van een app, tool of website. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een app, digitale tool of website. Het gebruik van Arduino, schrijven van codes en ander programmeerwerk.


Winnaar in de categorie ICT:

Aaron Soetaert en Younes Deraedt van het KSO Glorieux uit Ronse. Via een zelfontwikkelde app slagen Aaron en Younes erin om via Bluetooth een racewagen te besturen.

In deze categorie kwamen de andere beloftevolle werken uit Don Bosco Haacht, Atheneum Schoten, Ensorinstituut Oostende, KTA Brugge en Handelsschool Aalst

Prijzen

In de week van 19 juni 2017 wordt bekend gemaakt welke GIP's gewonnen hebben. De prijsuitreiking wordt voorzien op woensdag 28 juni 2017 om 18:30 uur in Howest, campus Graaf Karel de Goedelaan te Kortrijk.

Hoofdprijs

Er wordt een hoofdprijs toegekend aan zowel de leerlingen als de winnende school. Er is wordt per categorie een hoofdprijs toegekend.

  • De leerlingen ontvangen als eerste prijs een uitgebreide Arduino-set en starten zo hun carrière in het hoger onderwijs met een eigen Arduino.
  • De winnende school neemt een 3D printer mee naar huis.

Tweede en derde plaats

Daarnaast krijgen ook de leerlingen en scholen waarvan de GIP op de tweede en derde plaats eindigde, een boeiende prijs.

Contact

Heb je vragen over deze GIP Awards?

Volg de GIP Awards op Facebook

Algemene vragen

Elke Christiaen
elke.christiaen@howest.be
056/24.12.90
Dienst Communicatie