Howest Confuciusinstituut: Partners

Zhejiang Gongshang Universiteit

Zhejiang  Gongshang  Universiteit (logo)De Zhejiang Gongshang Universiteit [ZJGSU] is de partner van Howest in het Confuciusinstituut. De universiteit is gelegen in Hangzhou, de hoofdplaats van de Chinese kustprovincie Zhejiang. “Gongshang” in haar naam staat voor de twee zwaartepunten van de universiteit: “engineering” (gong) en “handel” (shang). De basis van de ZJGSU werd in 1911 gelegd met de oprichting van de “Middelbare Handelschool van Hangzhou”, de eerste handelschool in het moderne China. In 2011 werd de honderdste verjaardag van de universiteit gevierd.

Zhejiang  Gongshang  UniversiteitIn 1999 ging het beheer van de universiteit over naar de provincie Zhejiang. Economie en handel zijn vanouds de zwaartepunten van ZJGSU maar andere disciplines vonden eveneens onderdak bij ZJGSU, zoals ingenieurstudies, rechten, natuurwetenschappen, geschiedenis, filosofie en kunst.

De universiteit telt op dit moment meer dan 34.000 studenten, van wie meer dan 26.000 voltijds.

In 2012 bekleedde zij officieel de derde plaats in de top van hogere onderwijsinstellingen van de provincie Zhejiang. Door haar ligging in Hangzhou participeert ZJGSU aan een rijke culturele geschiedenis.

Hangzhou was van de 12de tot de 13de eeuw de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. In 2011 werd Hangzhou’s Westermeer ingeschreven op de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Hangzhou ligt op anderhalf uur sporen van Shanghai en heeft rechtstreekse vluchten met Europa.