Howest Confuciusinstituut: Over ons

Wat is het confuciusinstituut?

ConfuciusHet Confuciusinstituut van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) heeft als opdracht de verspreiding van de Chinese taal en cultuur. Zij maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van op heden meer dan driehonderd instituten.

Confuciusinstituten zijn samenwerkingsverbanden tussen telkens een Chinese hogere onderwijssinstelling en een lokale partnerinstelling buiten China.

In 2011 sloegen Howest en de Zhejiang Gongshang universiteit in Hangzhou de handen in elkaar om een Confuciusinstituut op te richten.

Op 19 april 2012 werd het instituut officieel geopend in Brugge in aanwezigheid van Liu Yandong van de Chinese Staatsraad.

Het Confuciusinstituut wil het venster van de de provincie West-Vlaanderen op China zijn. Zij richt zich met haar aanbod taal en cultuur zowel op de hogeschoolstudent, de geïnteresseerde leek als op iedereen die om professionele of persoonlijke redenen met China in contact komt.

Het Confuciusinstituut wil tevens de Chinese aanwezigheid in West-Vlaanderen versterken door de organisatie of deelname aan culturele manifestaties en door de ondersteuning van vorming , opleiding en advies inzake China.