Howest Confuciusinstituut: Centrum voor Chinese taal en cultuur

Wat is het confuciusinstituut?

Het Confuciusinstituut van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) heeft als opdracht de verspreiding van de Chinese taal en cultuur. Zij maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van op heden meer dan driehonderd instituten. Confuciusinstituten zijn samenwerkings-verbanden tussen telkens een Chinese hogere onderwijsinstelling en een lokale partnerinstelling buiten China.

In 2011 sloegen Howest en de Zhejiang Gongshang universiteit in Hangzhou de handen in elkaar om een Confuciusinstituut op te richten.

Op 19 april 2012 werd het instituut officieel geopend in Brugge in aanwezigheid van Liu Yandong van de Chinese Staatsraad. Lees meer...

Wie?

Philip Vanhaelemeersch, directeur

Philip Vanhaelemeersch Studeerde sinologie (KULeuven) en behaalde een doctoraat in de moderne geschiedenis (Oxford). Philip vervoegde Howest in 2011. Hij vertaalde de memoires van Gu Xingqing, tolk bij de Chinese arbeiders in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Xiao Yuchun, co-directeur China

Xiao YuchunProfessor Xiao was tot voorheen verbonden aan het MBA programma van de Zhejiang Gongshang Universiteit in Hangzhou. Zijn specialisme is organisatiepsychologie.

Yu Shuangquan, docent Chinees

Yu ShuangquanVervoegde het Confuciusinstituut in 2013. Professor studeerde pedagogie aan Texas Tech University en is sinds 1989 verbonden aan de School voor Vreemde Talen van Zhejiang Gongshang University.

Ren Qianfei, docente Chinees

Ren Qianfei, docente ChineesStudeerde onderwijzeres, specalisatie Chinees, in China en woont sinds 1999 in België.